Helsingin sähkösopimus ja sähkön siirto

Sähköä Helsinkiläisille ja Helsinkiin muuttaville saat helposti ja nopeasti tilattua netistä. Katso mitä kaikkea tarvitsee tietää, kun tilaa sähkösopimuksen Helsinkiin.

Edullista sähköä opiskelijoille

Oletko muuttamassa opiskelemaan Helsinkiin ja tarvitset uuden sähkösopimuksen opiskelija-asuntoosi? Opiskelijaasuntoon käy mikä tahansa sähköliittymä tai sopimus. Jos kuitenkin haluat helpon ja kiinteähintaisen sähkösopimuksen, voi valita opiskelijasähköksi vaikka Fortumin opiskelijan sähkösopimuksen. Tässä sopimuksessa saat säästöä joka kuukausi verrattuna normaaliin kuukausihintaan.

Opiskelijan sähkösopimuksen voit myös irtisanoa ilman määräaikaisuuksia, joten et ole sidottu pitkäksi ajaksi sähkösopimukseen. Muista että voit muuttaessa irtisanoa tai muuttaa myös määräaikaisen sähkösopimuksen eli määräaikaisuus ei sido sinua yhteen sähköyhtiöön pitkäksi aikaa, jos olet muuttamassa uuteen asuntoon.

Sähkösopimus heti Helsinkiin

Tuleeko muutto Helsinkiin nopeasti vastaan? Unohditko tilata sähköt ajoissa uuteen asuntoon? Miten nopeasti sähköt kytketään Helsingissä?

Jos olet tekemässä uutta sopimusta arkipäivänä, niin hyvällä tuurilla voit saada sähköt päälle seuraavaksi päiväksi. Sähkön kytkentä viikonloppuna ei onnistu edes puhelimessa. Netistä löytyy muuttopuhelin numeroita sähköyhtöille, mutta niissäkin on yleensä samat toimistusajat kuin netissä. Sähköjen pikakytkentä samalle päivälle voi onnistua puhelimen kautta.

Varmista siis ajoissa, että sähköt ovat päällä uudessa talossa heti muuttopäivänä ja tee sähkösopimus netissä heti. Sitä ei kannata jättää vasta muuttopäivään.

Sopimuksen tekeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Täytä vain lomakkeeseen tietosi ja uusi osoite ja uusi sähköyhtiö hoitaa automaattisesti nykyisen liittymän irtisanomisen ja kytkee sähköt päälle muuttopäivänä. Vanhaan sähköyhtiöön ei tarvitse ilmoittaa ja irtisanoa nykyistä sopimustasi.

Sähkön hintavertailu Helsingissä eri asunnoille

Sähkön hintaa kannattaa vertailla muuttaessa uuteen asuntoon – varsinkin, jos olet vaihtamassa kerrostalosta omakotitaloon tai rivitaloon. Pienemmästä asunnosta isompaan taloon vaihtaessa voi sähkön kulutus kasvaa huomattavasti ja samalla sähkölaskun hinta kasvaa.

Erilaisilla sopimuksilla on vaikutusta sähkölaskussa jonkun verran. Myös vihreät arvot kannattaa punnita uutta sopimusta valittaessa – onko ilmastonmuutoksen torjuminen sinulle tärkeä kriteeri sähkön tuotannossa?
Suurimpia vaikutuksia on talon lämmitysjärjestelmällä. Toimiiko talon lämmitys sähköllä, maalämmöllä, kaukolämmölle, öljyllä vai jopa pelleteillä? Vertaile sähkösopimuksien sähkön hintoja sekä valitse itsellesi sopiva tuotanto menetelmä ja arvioi oma sähkönkulutuksesi, niin voit säästää kuluissa rahaa. Jos olet epävarma miten uudessa talossa kulutus kehittyy, niin ota toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja tutki kulutusta puolen vuoden päästä uudelleen.

Helsingissä on paljon kerrostaloasuntoja, joten se on suosituin liittymän kohde. Kerrostaloon sopii hyvin Helsingin kiinteähintainen sähkösopimus, jossa tiedät aina etukäteen sähkönkulutuksen hinnan kuukausittain.

Pörssisähkö on hintatietoisille ja insinöörimäisille ostajille hyvä tuote. Siinä voit seurata sähkön hintoja ja hintakehitystä tunneittain ja itse päättää milloin käytät sähköä. Jos voit käyttää omassa kodissa sähköä varsinkin yöllä, niin säästät helposti rahaa sähkölaskussa. Yöllä koko Suomessa sähkön käyttö on alhasinta, joten silloin pörssisähkön hinta on myös matalimalla tasolla. Silloin kun ihmiset tulevat töistä kotiin, on kulutus tietenkin suurinta ja samalla pörssisähkön hintakin on korkeampi. Pörssisähkö voisi sopia myös vuorotyöläiselle, joita on Helsingissä paljon. Voit käyttää kodinkoneita silloin kun muut ovat töissä ja saat sähköä halvemmalla päivällä.

Sähkösopimuksien vertailu ja erilaiset hinnoittelut – sähkön hintavertailu

Sopimus Kohde
Sähkön hinta kWh
Vakio Kerrostalo, pieni rivitalo
kiinteä kuukausihinta
Vakaa kerrostalo, omakotitalo
Vaihtuu 2 kertaa vuodessa viime vuosina ollut 5-7 c/kWh
Pörssi kaikki talot
Pörssin spot-hinta + komissio c/kWh
Takuu kaikki talot
Asettuu sopimuskauden alussa 24 kk määräaikainen
Opiskelijan sähkö Pienet kerrostaloasunnot
Kiinteä kuukausihinta etukäteen tiedossa

Sähkönsiirto Helsingissä kuuluu Helen sähköverko Oy:lle. Ennen Helsingin Energia nimellä toiminut sähköyhtiö toimittaa siis kaikille Helsingissä asuville sähköt kotiin. Tämän takia pääkaupungissa asuvat saavat aina laskun myös Heleniltä, kun tilaavat sähköä miltä tahansa sähkönmyyntiyhtiöltä. Katso sähkönsiirtohinnat Helsingissä täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *